Yardley London - Parfumgigant
Je bent hier:

Yardley London parfum

Yardley London

De historie van het Britse cosmeticamerk Yardley gaat terug tot in de 18e eeuw. In 1770 begon Yardley met de productie van heerlijke zeep en parfums. De basis van de meeste geuren was lavendel. In Zuid Engeland zijn de uitgebreide lavendelvelden nog steeds te vinden. Het is dan ook net verwonderlijk dat het bedrijf destijds van start ging in Basildon in het Engelse Essex. Yardley is nog altijd het meest bekend om zijn enkelvoudige geuren: Lavender, Lily of the Valley en English Rose zijn daar wellicht de meest bekende voorbeelden van.

Er is even geprobeerd om ook een make-uplijn op te zetten. Maar dit werd geen overweldigend succes, dus is daarmee gestopt in de tweede helft van de 20 eeuw. Yardley heeft zich gericht op de core business: het produceren van fantastische producten voor bad en body. Nog altijd is Yardley's naam synoniem aan toiletzeep, parfums, talkpoeder, bodysprays, deodorants en overige producten voor huid- en haarverzorging. De onderneming is een mondiale speler op zijn vakgebied.
Uiteraard verschijnen er geregeld nieuwe uitgiftes van Yardley voor mannen en voor vrouwen. In 2015. Naast de tijdloze éénbloemige parfums English Lavender, Lily of The Valley, April Violets, Royal English Daisy en English Rose, die elk jaar opnieuw in de schappen hun plekjes krijgen, zijn er prachtige series zoals de vrouwenserie Signature Fragrances voor vrouwen en de Heritage Collection voor mannen en vrouwen.

Filter: