Weil - Parfumgigant
Je bent hier:

Weil parfum

Weil

Van oorsprong was Fourrures Weil een bontwerkers bedrijf. Het was een familieonderneming die was opgericht in 1912 door de gebroeders Jacques, Marcel en Alfred Weil. Ze maakten prachtige bontmantels voor de rijke klasse. In 1927 voegden zij al parfums toe aan hun winkelaanbod. Aanvankelijk was de bedoeling dat de geuren gespoten werden over de mantels, maar dit idee werd al snel losgelaten. De parfums werden dus vooral verkocht als echte parfums, onafhankelijk van wat de draagster voor kleding droeg.

Alle geuren die in de periode 1927 tot 1954 te koop waren, werden verpakt in flacons van de beroemde glasblazerij Baccarat.
Weil is verschillende malen van eigenaar gewisseld. Maar sinds 1960 is de onderneming in bezit van een rijke Algerijnse familie.
Weil heeft minstens eenentwintig parfums uitgebracht. De eerste geur dateert uit 1928: Zibeline. Deze geur enHermine en Chinchilla werden verondersteld te worden gebruikt op de gelijknamige soort vacht. Andere beroemde geuren zijn Antilope for Women en Weil de Weil for Women. De meest recente geur is Greedy Essence uit 2014.

Filter: