Vivienne Westwood - Parfumgigant
Je bent hier:

Vivienne Westwood parfum

Vivienne Westwood

De roodharige Vivienne Westwood is de in 1941 geboren Britse modeontwerpster Vivienne Isabel Swire- Westwood. Maar natuurlijk kennen wij haar als Vivienne Westwood, de excentrieke ontwerpster die met haar kleding vriend en vijand overdonderde. Ze heeft haar bijnaam als 'Queen of Punk Rock' dan ook volledig verdiend. Hip, kleurrijk, excentriek, extravagant, maar wel altijd op en top vrouwelijk.

Westwood's glorieuze loopbaan begon in de jaren 1970, toen de originele punk rockbeweging opkwam. Samen met muzikant en ondernemer Malcolm McClaren opende zij een boetiek aan Kings Road in Londen. Hier werd ongewone kleding gemaakt van leer en rubber die werd versierd met spikes, veiligheidsspelden, kettingen en zelfs scheermesjes.
De winkel met zijn ogenschijnlijk vreemde kleding werd populair onder de stijgende Punkjeugdcultuur.
Maar aan deze kwam aan de punk fase een einde en gaandeweg werden Westwood's ontwerpen meer afgestemd op de New Romantic Movement. Later kwam er de collectie Early Years, die waren geïnspireerd op het verleden. In 1983 eindigde de samenwerking tussen Malcolm en Vivienne groeide verder uit tot wie zij nu is: nog altijd excentriek, extravagant, gewaagd, sensueel en romantisch. Maar voor sommigen ook wel choquerend.
Deze eigenzinnigheid vertaalt zich ook in haar geuren. De eerste geur is uitgegeven in 1998: Boudoir for Women. Alle daaropvolgende parfums zijn bedoeld voor vrouwen. De meest recente geur is Sunny Alice for Women uit 2014.
Alle geuren zijn gemaakt in samenwerking met Coty.

Filter: