Victorinox - Parfumgigant
Je bent hier:

Victorinox parfum

Victorinox

Zwitserland heeft een grote bekendheid verworven met een aantal fabricaten van ongekend goede kwaliteit. Denk maar aan de horloges, de naaimachines, de kazen, kruidenbonbons en chocolade. En last, but not least: de (zak)messen.
Victorinox is de officiële fabrikant van legermessen. Het bedrijf is gesticht in 1884 door Karl Elsener.
In het jaar 1909 overleef Karl’s moeder en ter nagedachtenis aan haar, veranderde hij de naam van het bedrijf in die van zijn moeder: Victoria. Nadat in 1921 het roestvrijstaal op de markt kwam, werd de naam Victorinox.
Na de aanslagen op 9/11 ( 2001) zijn verkoop en medeneming van zakmessen in luchthavens en op vliegtuigen verboden. Dit betekende een enorme klap voor Victorinox. Om die te overwinnen, heeft het bedrijf allerlei andere zaken in productie, waaronder horloges, bestek, schrijfgerei, koffers, klederdrachten en parfum.
Nu was al één keer eerder een parfum op de markt gebracht, want Swiss Army for Men is al uitgekomen in 1997. Maar na de aanslag op de Twin Towers kwam pas het tweede parfum uit, Swiss Army Attitude for Men ( 2001) en vervolgens de twaalf die tot nu toe zijn uitgebracht. De meest recente parfums zijn uit 2014: Mystique Forest for Women, Ella for Women en Swiss Army Classic Sport for Men.
Het logo, bestaande uit een kruis en een schild, is al in gebruik sinds 1909.

Filter: