Victoria's Secret - Parfumgigant
Je bent hier:

Victoria's Secret parfum

Victoria's Secret

Victoria's Secret is een Amerikaans bedrijf in dameskleding, lingerie, accessoires en schoonheidsproducten. Het bedrijf is in 1977 te San Francisco gestart door Roy Raymond.

Aanvankelijk was het bedoeld om mannen in de gelegenheid te stellen om op een comfortabele, niet in het oog lopende wijze lingerie voor hun vrouwen, vriendinnen of zichzelf (?) lingerie te kopen. Victoria's Secret had het karakter van een postorderbedrijf, maar had ook drie fysieke winkels.
Nu is Victoria's Secret uitgegroeid tot een imperium met meer dan duizend winkels in de VS en binnen een select aantal landen over de hele wereld. De groei van het bedrijf als een retailer is nog meer uitgebreid nadat het werd verkocht aan Limited Brands in 1982.
Begin 1995 hield het bedrijf een jaarlijkse modeshow die ook is uitgezonden op de televisie. Hier waren topmodellen in uitdagende lingerie en kleding te bewonderen. Met licht en muziek en de integratie van fantasie-elementen zoals vleugels van een engel kreeg de show veel publiciteit. Victoria's Secret modellen worden ook wel aangeduid als Angels en zijn beroemde schoonheden zoals Claudia Schiffer, Helena Christensen, Tyra Banks, Heidi Klum, Laetitia Casta en onze eigen Doutzen Kroes. Het bedrijf biedt parfums en geparfumeerde verzorgingsproducten die zijn vernoemd naar de Victoria's Secret kledinglijnen.
In de late jaren '80 maakte het bedrijf een meer formele positie in binnen de parfummarkt. Het eerste parfum, Victoria, werd gelanceerd in 1989. De zeer succesvolle Dream Angels parfumlijn is gelanceerd in 2000. Regelmatig geeft het merk limited editions uit.

Filter: