Versace - Parfumgigant
Je bent hier:

Versace parfum

Versace

Versace is één van de grootste modehuizen ter wereld en, ook al leeft oprichter Gianni Versace niet meer, zijn visie is nog altijd zichtbaar. Versace begon zijn bedrijfsactiviteiten in de kleine modewinkel van zijn moeder. In 1972 liet hij zijn eerste collectie zien aan Fiori Fiorentini. Laatstgenoemde zag direct het talent en de mogelijkheden die schuilden in de jonge Gianni. Zes jaar later, in 1978, opende Versace zijn eerste boetiek in Milaan. Vriend en vijand zagen direct in dat ze met een zeer creatieve nieuwkomer te maken hadden. Gianni viel op met zijn aparte, vernieuwende ontwerpen. Versace's onderneming groeide uit tot een van de wereldleiders op het gebied van internationale mode en parfum.

Met het fortuin die zijn modieuze creaties hem opleverden kocht Versace in 1992 een prachtige grote villa aan de Ocean Drive in Miami. Maar langer dan vijf jaar genieten van zijn mooie aankoop kon hij helaas niet. Op 15 juli 1997 kwam Versace na een etentje naar zijn huis. Rond een uur of half negen 's avonds wilde hij zijn deur openen, maar toen werd hij plotseling beslopen door een onbekende man. Deze moordenaar vuurde twee kogels af door het hoofd van Versace en vluchtte. Versace stierf ter plekke. Versage bleek het slachtoffer te zijn van de seriemoordenaar Andrew Cunanon.Versace Couture is de belangrijkste tak van het bedrijf, het produceert en distribueert mode- en lifestyle producten, zoals sieraden, accessoires, parfums, cosmetica en meubels. Versace Parfum zelf dateert uit 1981, toen Gianni zijn, Gianni Versace for Women lanceerde.
En waar zou het merk Versace tegenwoordig - na Gianni's overlijden in 1997, nog zijn zonder Gianni's zus en muze, Donatella. Tot op de dag van vandaag is Versace een merk dat een belangrijke rol speelt in de modewereld en tot onze verbeelding.

Filter: