Valentino - Parfumgigant
Je bent hier:

Valentino parfum

Valentino

De in 1932 geboren Valentino Garavani is de wereldberoemde modeontwerper die wij beter kennen aan zijn voornaam: Valentino.

In 1949 verhuisde hij vanuit Rome naar Parijs om te studeren aan de École des beaux Arts en het Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Korte tijd later werkte hij samen met de eveneens bekende couturier Guy Laroche.
In de jaren vijftig ging hij terug naar Rome en opende hij daar een klein modeatelier. Zijn bekendheid kwam pas echt op gang na 1960. Hij had inmiddels een betere locatie voor zijn atelier gevonden aan de Via Condotti in Rome. Samen met zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti richtte hij Valentino S.p.A. op. Weldra werd hij ontdekt door enkele beroemdheden. Onder wie Audrey Hepburn, Elisabeth Taylor en Prinses Margaret. Ook Jacqueline Kennedy mocht hij rekenen onder zijn clientèle. Na de dood van haar man, John F. Kennedy, gaf zij Valentino opdracht om een zestal japonnen voor haar te ontwerpen. Ook droeg Jackie een door Valentino ontworpen trouwjurkje toen zij hertrouwde met Aristoteles Onassis.
Vele jaren later zou hij ook de trouwjurk ontwerpen voor onze koningin Maxima.
In 2008 ontwierp Valentino zijn laatste collectie. Hij is nu gepensioneerd.
Wat betreft de parfums, ook Valentino zag een mooie geur als een puntje op de spreekwoordelijke I. Eerst ging hij daarvoor een samenwerking aan met Procter & Gamble, later - vanaf 2010 - met Puig.
De eerste geur is gelanceerd in 1978. De geur kreeg de naam Valentino for Women. De tot nu toe laatste dateert uit 2015: Valentino Uomo for Men.
Aardig weetje: Valentino had in 2006 een kleine bijrol in de spectaculaire film over de modewereld in The Devil Wears Prada. Valentino speelde daarbij zichzelf.
Onder andere Meryll Streep had hierin een prachtige hoofdrol.

Filter: