Ungaro Pour L'homme Iii Oud parfum | Parfum goedkoop bestellen bij Parfum Gigant
Je bent hier:
Ungaro Ungaro Pour L'homme Iii Oud

UNGARO POUR L'HOMME III OUD EAU DE TOILETTE SPRAY

    • Eau de toilette spray 100 ml
    • Tijdelijk uitverkocht
Deel deze parfum

Ungaro Pour L'homme Iii Oud parfum

Ungaro

Extravagant, maar altijd stijlvol en elegant; dat zijn de ontwerpen van de beroemde Franse modeontwerper Emanuel Maffeolit Ungaro. De in 1933 geboren couturier kreeg het juiste modegevoel al met de paplepel ingegoten, want zijn vader was kleermaker.

Zijn vader was overigens van Italiaanse afkomst. Hij kwam naar Frankrijk toen het fascisme de kop opstak in zijn geboorteprovincie Brindisi. Vandaar de Italiaanse achternaam Ungaro.
Emanuel, die geboren en getogen was in Aix-en-Provence, kwam op zijn 22e naar Parijs. Drie jaar later begon hij als ontwerper bij Maison Christobal Balenciaga. Na drie jaar ging Emanuel bij Courréges aan de slag. Vier jaar later opende hij zijn eigen Ungaro Modehuis. In 1973 lanceerde hij zijn eerste collectie voor mannen, Ungaro Uomo.
Wat de parfums van Ungaro betreft: in 1983 presenteerde hij zijn eerste parfum voor dames, het overbekende Diva. Het was een kaskraker die vroeg om een opvolger. Dat werd Senso in 1987. In 1991 is Ungaro gelanceerd, gevolgd door Emanuel Ungaro for Men.
In 1996 ging hij een samenwerking aan met Salvatore Ferragamo.
De parfums werden gaandeweg een belangrijk onderdeel binnen de Franse Couturehuizen. Het ging redelijk goed de prêt-a-porter, maar de vraag naar haute couture daalde gestaag. Parfum bleek een mooi product om de financiële gaten te dichten. Dit gold ook voor Ungaro. Daarom gingen Ungaro, Ferragamo met Bulgari met elkaar in zee voor de oprichting van een nieuwe onderneming: Emanuel Ungaro Parfums. De eerste parfums die vanuit de nieuwe situatie op de markt werden gezet waren Fleur de Diva, Desnuda en Apparition.
In 2005 trok Ungaro zich terug om van zijn pensioen te genieten. Het Ungarolabel werd verkocht aan de internetondernemer Asim Abdulla. De huidige Ungaro geuren worden gemaakt in samenwerking met het Amerikaanse cosmeticabedrijf Avon.

Parfum van Ungaro