Trussardi - Parfumgigant
Je bent hier:

Trussardi parfum

Trussardi

Trussardi is een Italiaans modemerk dat in 1911 als handschoenenfabriek is opgericht door Dante Trussardi. Trussardi was zo vakkundig en creatief, dat snel zijn klantenkring uitgroeide tot in de hoogste kringen. Onder anderen was de Britse Koninklijke familie zo tevreden, dat zij Dante Trussardi benoemden tot hun handschoenenleverancier.

Toen echter Dante's kleinzoon Nicola in 1965 de onderneming ging leiden, werd het bedrijf succesvoller dan ooit tevoren. Het bedrijf verwierf nu ook naam op het gebied van mode en luxe lifestyle producten. Nu kennen we Trussardi als leverancier van handschoenen, koffers, tassen, kantooraccessoires en lederen jassen.
In 1976 werd de eerste Trussardiboetiek geopend in het modehart van Italië: Milaan. Ook breidde Tussardi zijn afzetgebied uit naar de belangrijkste plaatsen in Europa en de Verenigde Staten. Sinds 1980 biedt Trussardi ook herenkleding en een vrouwenlijn aan. Gevolgd door de merkonderdelen Trussardi Jeans, Trussardi Baby, Trussardi Junior, Trussardi Eyewear, Trussardi Home en Trussardi Parfum.Na de vroegtijdige dood van Nicola in 1999 kwam het familiebedrijf onder leiding van Beatrice Trussardi. Zij is de vierde generatie.
In 1983 werd de eerste Trussardi parfum gelanceerd. Het was een geur voor mannen: Trussardi Uomo. Trussardi for Women werd gepresenteerd in 1984 in een met leder omhulde flacon, ontworpen door Nicola Trussardi. De meest recente geur kam in 2015 onder de naam Blue Land for Men.

Filter: