Tous - Parfumgigant
Je bent hier:

Tous parfum

Tous

Tous is een Spaans juwelenbedrijf dat in Catalonië is opgericht in 1920. De oprichters waren Salvador Tous Blavi en zijn vrouw Teresa Ponsa Mas. Aanvankelijk richtte het echtpaar zich op horlogereparatie, maar gaandeweg veranderde hun kleine werkplaats in een edelsmedenatelier.

In 1965 trouwde hun zoon, genoemd naar zijn vader, met Rosa Oriol. Deze jonggehuwden combineerden hun talenten en breidden de onderneming van Salvador Tous en Teresa uit tot een echte onderneming in juwelen. In 1985 werd het logo, bestaande uit de afbeelding van een teddybeertje, officieel in gebruik genomen.
Tous is uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. Maar is nog steeds in handen van de familie. De kleindochters van de oprichters, Rosa, Alba, Laura en Marta werken alle vier aan de voortzetting van de onderneming.
Tous produceert tegenwoordig naast juwelen ook baby- en kinderbestekjes, handtassen, en kleine luxeartikelen. In 2002 zijn er cosmetica en parfums aan toegevoegd. Voor de productie van de geurlijnen is Tous een samenwerking aangegaan met het Spaanse parfumbedrijf Perfumes y Diseno.
De eerste geur, Tous Eau de Toilette for Women, werd verpakt in fles in de vorm van een teddybeertje. De lancering van deze eerste geur had plaats in 2002. Het tot nu toe laatste parfum, uit 2015, is ook een vrouwengeur en heet Neoncandy. Tous heeft tot op dit moment ongeveer 25 parfums, waaronder ook mannengeuren, uitgebracht.

Filter: