Tosca - Parfumgigant
Je bent hier:

Tosca parfum

Tosca

Tosca is het vrouwenparfum van de Duitse onderneming Mäurer & Wirtz. Andere beroemde geuren van deze onderneming zijn de 4711 Eau de cologne, de Tabac heren lijn, Nonchalance, Sir Irisch Moos en Betty Barclay.

Mäurer & Wirtz is opgericht in 1845 door Michaël Mäurer en Andreas August Wirtz. Aanvankelijk was het een zeepfabriek die zij in het leven riepen in het Duitse Stolberg. Zij verkochten hun zepen aan groothandels voor de lokale markt. Later verhuisden zij hun bedrijf naar de Rijnstreek, vanwaar het mogelijk werd om ook leveringen aan Frankrijk en de Beneluxlanden te verzorgen. In 1884 kwam het gebruik van waspoeder op gang en ging de onderneming het assortiment uitbreiden met waspoeders, andere zeepproducten, cosmetica en parfums. Sinds 1992 maakt het merk Betty Barclay deel uit van het bedrijf, gevolgd door overname van de Procter & Gamblemerken: 4711, Tosca, Sir Irisch Moos en Extase. In 2011 kwamen daar nog de geurlijnen Baldessarini en Windsor bij.
Tosca, dat voorheen dus een merk van Procter & Gamble was, is voor het eerst gelanceerd in 1921. De lijn bestaat uit een Eau de cologne, een Eau de Toilette, toiletzeep, douchecrème, een dagcrème en een talkpoeder.
Mäurer & Wirtz GmbH & Co. KG maakt tegenwoordig als onafhankelijke onderneming deel uit van de Dalli Group. Maar de leiding is nog steeds in handen van een nakomeling van een van de oprichters: Dr. Hermann Wirtz.

Filter: