Tory Burch - Parfumgigant
Je bent hier:

Tory Burch parfum

Tory Burch

Tory Burch is een Amerikaanse modeontwerpster.

Ze is geboren in Valley Forge, Pennsylvania. Zij was het enige meisje in het gezin van vier kinderen. Haar ouders Buddy en Reva Robinson waren volleerde entertainers en in zeer goede doen. Vaders was een succesvol investeerder, die voor hij zijn Reva ontmoette uitging met dames als Grace Kelly en Joan Bennet. Moeder was actrice, die voor haar Buddy afspraakjes maakte met onder anderen Steve McQueen en Marlon Brando.

Dit milieu betekende dat Tory een kleurrijke, vrolijke, zorgeloze en afwisselende jeugd had. Foto’s uit de jaren 1960 en ’70 laten zien hoe inspirerend die jeugdjaren geweest moeten zijn, met reizen naar Marrakech, Athene en Capri.
Het is niet verwonderlijk dat Tory vanuit dat milieu, waar kunstzinnigheid en een bohemienne sfeer heerste, kunstgeschiedenis ging studeren. Na haar studie ging zij aan het werk bij Loewe en kwam zij in aanraking met ontwerpers als Ralph Lauren, Vera Wang en Narciso Rodriguez.

Uiteindelijk startte zij haar eigen bedrijf in New York. Ze richtte zich op producten als kleding, schoenen, handtassen, accessoires, horloges, parfums en interieurartikelen. Daarnaast richtte zij de Tory Burch Foundation op. Dat laatste met het doel vele andere vrouwen te inspireren tot ondernemen en ontwikkeling.

Filter: