Tonino Lamborghini - Parfumgigant
Je bent hier:

Tonino Lamborghini parfum

Tonino Lamborghini

Bij het woord Lamborghini denkt u vast direct aan schitterende auto's. Terecht, want ook dit parfummerk is gerelateerd aan Automobili Lamborghini S.p.A., de Italiaanse fabrikant van de luxe Lamborghini sportwagens.
Ferruccio Lamborghini richtte zijn automobielfabriek op in mei 1963 in Sant'Agatha Bolognese. Tegenwoordig is Lamborghini eigendom van Audi, maar de fabriek en het hoofdkantoor zijn nog altijd gevestigd in de plaats van oprichting: Sant'Agatha Bolognese.
Er gaat een aardig verhaal vooraf aan de oprichting van Lamborghini. Ferruccio Lamborghini hield zich bezig met het fabriceren van tractoren die hij verkocht in Italië en Spanje. Deze activiteit leverde hem geen windeieren; hij kon zich een leven als bon vivant veroorloven. Hij gaf zich over aan zijn grootste passie: het vergaren van snelle auto's. Eén van zijn mooiste aanwinsten was een spiksplinternieuwe Ferrari. Echter, wegens diverse gebreken moest deze wagen in amper één jaar tijd tot wel vier keer terug naar de fabriek. Ferruccio had daar natuurlijk flink de 'P' over in en beklaagde zich bij Enzo Ferrari. Bepaald niet klantvriendelijk was de reactie van Ferrari, toen hij zei: Lamborghini, houd jij je nou maar bezig met je tractoren en laat het bouwen van sportwagens over aan hen die er verstand van hebben!
Die reactie schoot Ferruccio in het verkeerde keelgat en drie maanden later presenteerde hij zelf een prototype van een nieuwe supersportauto, de Lamborghini 350 GTV. Dit gebeurde in 1963 tijdens de jaarlijkse autosalon in het Zwitserse Geneve. Deze presentatie sloeg in als een bom.
Het radiatorembleem van Lamborghini toonde een stier in aanvalshouding. Dit was al het logo van de tractorbouwer. Maar sinds dit ook het logo is van de sportauto, is de concurrentiestrijd ontstaan tussen de aanvallende stier van Ferruccio Lamborghini en het steigerende paard van Enzo Ferrari.
Tonino Lamborghini is Ferruccio's zoon. Deze begon een onderneming in luxe producten waaronder lederwaren, reisaccessoires, horloges en mobiele telefoons. Tonino maakte dankbaar gebruik van het beroemde logo van zijn vader: de aanvallende stier.
Dat ook parfums gingen deel uitmaken van dit assortiment is natuurlijk heel toepasselijk. Vanaf 1999 is ongeveer een vijftiental parfums uitgebracht. De geuren zijn overwegend afgestemd op de mannen, met uitzondering van Lamborghini pour Femme en Overall, die beide bestemd zijn voor de vrouwen.
De geuren zijn samengesteld met medewerking van Coty.

Filter: