Tom Ford - Parfumgigant
Je bent hier:

Tom Ford parfum

Tom Ford

Tom Ford is een Amerikaanse modeontwerper en filmregisseur. In eerste instantie is Ford opgeleid als architect, maar hij gooide het over een andere boeg door een jaar stage te lopen bij het modehuis Chloe in Parijs. Hier ontwikkelde hij een uitgesproken betrokkenheid met de modewereld.

Terug in Amerika ging hij werken bij Cathy Hardwick en Perry Ellis. Echter, hij had het gevoel in Europa beter uit de verf te komen, dus verliet hij de VS om bij Gucci zijn diensten aan te bevelen. Hier kreeg hij de opdracht om mee te werken aan de ready-to-wear collectie 1990/ In 1992 werd hij creatief directeur bij dit modehuis.
Terug in Amerika begon Ford in 2005 met de oprichting van zijn eigen label. Naast kleding gaf Ford's bedrijf zonnebrillen en accessoires uit. Daarnaast ging hij een samenwerking aan met Estee Lauder voor de productie van parfums en cosmetica. De eerste geur Black Orchid was een succes. Dus volgde snel een reeks andere geuren voor vrouwen en voor mannen, waaronder Purple Patchouli in 2007. In totaal heeft Tom Ford circa 52 parfums uitgebracht.
In 2009 kreeg Tom's carrière een onverwachte draai door de film ' A Single Man' te regisseren. Ook voor deze creatieve vaardigheid werd hij ruim beloond met prijzen en nominaties.

Filter: