Tiffany - Parfumgigant
Je bent hier:

Tiffany parfum

Tiffany

Tiffany, beroemd om zijn prachtige lampen en juwelen, is opgericht in 1837 door Charles Lewis Tiffany en Teddy Young.

Tiffany leende duizend dollar van zijn vader om samen met zijn vriend Young in 1837 een kleine winkel in briefpapier en geschenkartikelen te beginnen. Deze winkel was te vinden in New York City. Aanvankelijk liepen de zaken maar mondjesmaat. Maar toen het duo glaswerk, porselein, bestek, klokken en sieraden aan het assortiment toevoegden, kwam daar verandering in. Tiffany en Young verkochten alleen spullen van de beste kwaliteit en gaandeweg hebben ze zich gespecialiseerd in Boheems kristal en porselein. Ook sieraden werden een belangrijk onderdeel. In 1850 liepen de zaken zo goed, dat zij het bedrijf reorganiseerden. Ook de naam werd veranderd. Voortaan heette de onderneming Tiffany & Co. Er kwamen vestigingen bij in Parijs en Londen en de winkel werd verhuisd naar een chiquere locatie: Fifth Avenue.
Eén van de grootste succes was toen Tiffany, samen met Thomas Edison, verlichtingsarmaturen ging ontwikkelen voor theaters. De lampen van Tiffany zijn nog steeds heel gewild.
Na het overlijden van Tiffany in 1902 is de onderneming erkend als het meest prominente sieradenbedrijf in Noord Amerika. Verschillende beroemde kunstenaars hebben sieraden voor Tiffany ontworpen, onder wie Frank Gehry, Elsa Peretti, Paloma Picasso, Jean Schlumberger, Richard Lambertson en John Truex.
In 1980 trad Tiffany ook de parfumwereld binnen. In 1987 volgde de lancering van de eerste geur: Tiffany for Women. Dit was een bloemengeur die is ontwikkeld door de parfumeur François Demachy.
Twee jaar later volgde de mannelijke geur Tiffany for Men. Deze is gecreëerd door Jacques Polge. De geuren komen allemaal tot stand in samenwerking met het Parijse Chanel.
Voor zover bekend heeft Tiffany tot nu toe in totaal acht parfums op zijn naam staan. De laatste kwam uit in 2003: Pure Tiffany for Women.

Filter: