Ted Lapidus - Parfumgigant
Je bent hier:

Ted Lapidus parfum

Ted Lapidus

Edmund Lapidus was een Parijse couturier. Hij werd als zoon van Russische emigranten geboren in 1929. Zijn vader was kleermaker, dus de wereld van mode en kleding was hem al als kind bekend. Als jonge man begon hij zijn loopbaan bij Christian Dior, maar in 1951 lanceerde hij zijn eigen label. Hij was toen nog maar 22 jaar oud.

De Lapiduskleding was herkenbaar aan de gedistingeerde uniseks stijl. Zijn kleding was erg gewild in de revolutionaire jaren '60. Lapidus ontwierp onder andere veel in safari- en military stijl. Hij ontwierp kleding voor diverse beroemdheden, onder wie Twiggy, Brigitte Bardot, Alain Delon en The Beatles. In het bijzonder voor John Lennon. Het pak dat Lennon draagt op de cover van het album Abbey Road is een ontwerp van Lapidus.
Toen de belangstelling voor de haute couture begon te tanen, werd het assortiment van Lapidus uitgebreid met accessoires en parfum. Aanvankelijk werden de geuren gemaakt in samenwerking met L'Oréal. Later met de Jacques Bogart Group.
De eerste geur voor vrouwen is gelanceerd in 1975: Vu par Ted Lapidus. In 1978 gevolgd door de eerste geur voor mannen Pour Homme.
Ted Lapidus overleed in 2008. Zijn zoon Oliver nam de zaak over. In 2000 is besloten om te stoppen met de couture en het focus te richten op accessoires en parfums. Het op dit moment meest recente parfum is uit 2015 en draagt de naam Création de Minuit for Women.

Filter: