Tanya Sarne - Parfumgigant
Je bent hier:

Tanya Sarne parfum

Tanya Sarne

Met haar modelabels Ghost en Handwritten maakte de Britse modeontwerpster Tanya Sarne furore. Zij was een van de eersten die een jaar of 25 geleden het gebruik van viscoseachtige materialen introduceerde. Aanvankelijk werd daar een beetje argwanend tegen aangekeken, maar toen men zag hoe soepel, soms zelfs voileachtig deze stof kan zijn, kreeg Sarne al snel bekende mensen binnen haar klantenkring. De Sarnestijl was vrouwelijk en zwierig.

Haar onderneming groeide uit tot een miljoenenbedrijf.
Over Tanya wordt beweerd dat zij een warhoofd is. Iemand die van alles vergeet en vrijwel altijd te laat op afspraken komt. Het zou zelfs zo zijn dat de rol van Edina Monsoon in de populaire televisieserie Absolutely Fabulous - gespeeld door Jennifer Saunders - afgeleid is van de gedragswijze van Sarne. Aan de andere kant is Tanya pragmatisch genoeg gebleken om zo een onderneming op te bouwen.
Sinds 2006 is zijzelf niet meer actief binnen de onderneming.
Onder de merknaam Ghost is een 20-tal parfums uitgebracht, waarvan de eerste, Ghost for Women, gelanceerd s in 1995. De parfumseries van Ghost betreffen geurlijnen voor zowel mannen als voor vrouwen. De parfums worden uitgebracht in samenwerking met Procter & Gamble.

Filter: