St Dupont - Parfumgigant
Je bent hier:

St Dupont parfum

St Dupont

S.T. Dupont is een oude onderneming die we vooral kennen om zijn aanstekers, zijn pennen en de schitterende tassen en koffers. Het bedrijf bestaat al sinds 1872. De oprichter was Simon Tissot Dupont, een leerbewerker die zich had gespecialiseerd in luxueuze reis- en hutkoffers, prachtige reisaccessoires en andere lederwaren. Zijn klanten behoorden tot de hoogste Franse sociale kringen. Napoleon III en keizerin Eugénie kon hij onder zijn clientèle scharen.

In 1941 ontwikkelde het bedrijf S.T, Dupont de eerste petroleum aansteker in opdracht van Maharadja van Patiala. Het zal u niet verbazen dat deze aansteker uit 24 karaats goud is gemaakt. Andere beroemdheden die S.T. Dupont met opdrachten benaderden waren onder anderen Queen Elisabeth II, Humphrey Bogart, Hertogin van Windsor, Audrey Hepburn en Jacqueline Kennedy.
Bij zo een luxe fabrikant hoort uiteraard ook een parfumlijn. Deze werd pas in 1998 geïntroduceerd in samenwerking met Inter Parfums Inc. De eerste geuren waren S.T. Dupont pour Femme en S.T. Dupont pour Homme, dus een parfum voor mannen en een geur voor vrouwen. Er volgden circa 32 andere geuren, waarvan de meest recente dateert uit 2014: Parfum Officiel du Paris Saint Germain for Men.

Filter: