Shiseido - Parfumgigant
Je bent hier:

Shiseido parfum

Shiseido

Shiseido is een wereldbekend Japans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op de gebieden van cosmetica en haarverzorging. Het is - anders dan je zou vermoeden - al een heel oude onderneming. Arinobu Fukuhara richtte Shiseido namelijk al op in 1872.

Shiseido zou het eerste bedrijf worden dat een verzachtende huidlotion in vloeibare vorm ontwikkelde. Ook introduceerde het bedrijf gekleurde cosmetica in het eigen land, Japan. Dat was een enorme noviteit, want tot dan toe was witte gezichtspoeder de norm onder de Japanse vrouwen.
Vanaf 1957 begon Shiseido zijn marktgebied uit te breiden. Eerst naar Taiwan en Singapore, toen naar Hawaï en Amerika. Europa maakte in 1968 voor het eerst kennis met het merk.
Tegenwoordig biedt Shiseido zijn producten aan onder achttien verschillende merken. De eerste geur stamt uit 1954, White Rose Natural for Women. De meest recente dateert uit 2015: Maquillage Dramatic Mood Potion for Women. Tot nu toe heeft Shiseido circa 40 parfums, waaronder ook voor heren, in het assortiment. De parfumeurs die hun neus in al die geuren hebben gestoken zijn Jean-Louis Sieuzac, Dominique Preyssas, Claudette Belnavis, Pierre Bourdon, Christopher Sheldrake, Serge Lutens, Jean-Yves Leroy, Jacques Cavallier, Nathalie Lorson, Michel Almairac and Francoise Caron.

Filter: