Sergio Tacchini - Parfumgigant
Je bent hier:

Sergio Tacchini parfum

Sergio Tacchini

Sergio Tacchini is van oorsprong een prof tennisser. Hij nam deel aan de Davis Cup-wedstrijden en werd in 1960 Italiaans kampioen enkelspel en in het dubbelspel van 1967 en 1968. Die sportieve ervaringen droegen ertoe bij dat hij begon met het ontwerpen van sportkleding. Hij richtte zijn onderneming Sandys S.p.A op terwijl hij nog bezig was met zijn sportieve loopbaan. Nadat hij had afscheid genomen van de prof tenniswereld veranderde hij de naam van zijn onderneming in Sergio Tacchini.

Het doel was om elegante sportieve kleding voor tennisspelers op de markt te brengen. Dit was in de tijd dat tenniskleding volledig wit van kleur was. Later kwam er ook kleding voor andere sporters van de band.
Billy Gnok, een Aziatische zakenman, kocht het bedrijf in 2008 en tegenwoordig wordt Sergio Tacchini sportkleding wereldwijd verkocht.
Het eerste parfum van het merk Sergio Tacchini, onder de naam Sergio Tacchini for Men, is in 1987 gelanceerd. Daarop volgde de tweede mannengeur, Sport Ego. De eerste vrouwengeur, Sergio Tacchini Donna, kwam uit in 1988. In totaal zijn van het merk Sergio Tacchini ongeveer 27 parfums uitgebracht.

Filter: