Scaasi - Parfumgigant
Je bent hier:

Scaasi parfum

Scaasi

Arnold Scaasi is een bekende Canadese modeontwerper. Hij is geboren in 1930 als Arnold Isaacs en was de zoon van een bontwerker. Hij kwam dus al vroeg in aanraking met jassen, mantels en mutsen. Maar zijn echte liefde voor mode en stijl kreeg hij toen hij op 14-jarige leeftijd zijn stijlvolle tante in Australië bezocht. Terug in Montreal ging hij studeren aan de Cotnoir-Capponi School of Design en daarna aan de Chambre Syndicale de la Haute Couture in Parijs.

Zijn loopbaan als modeontwerper is zeer luisterrijk en succesvol. Zo heeft hij avondjurken gemaakt voor de Amerikaanse First Ladies Mamie Eisenhower, Barbarah Bush, Hillary Clinton en Laura Bush en voor bekendheden als Joan Crawford, Ivana Trump, Prinses Yasmin Aga Khan, Lauren Bacall, Diahann Caroll, Elisabeth Taylor, Catherine Deneuve en Mary Tyler Moore.
Hij bracht zijn eerste ready-to-wear collectie uit in 1958 en won in datzelfde jaar de prestigieuze Coty Fashion Critics Award.
Daarnaast ontwierp Scaasi diverse kleding voor films, waaronder voor de film Funny Girl de outfits voor Barbra Streisand.
Scaasi heeft een parfum uitgegeven in 1989: Scaasi for Women.

Filter: