Salvatore Ferragamo - Parfumgigant
Je bent hier:

Salvatore Ferragamo parfum

Salvatore Ferragamo

Van oorsprong was Salvatore Ferragamo een Italiaanse schoenontwerper die bekend stond om zijn vakkennis en zijn creativiteit. Zijn eerste paar schoenen maakt hij al toen hij nog maar negen jaar oud was. Later hield hij zich bezig met schoenreparatie en het maken van maatschoenen.
Hij vroeg zich af waarom schoenen die zo mooi zijn voor het oog, zo pijnlijk zijn voor de voeten. Daarom studeerde hij anatomie om antwoorden te vinden op die vraag.
In Florence opende hij zijn winkel en kreeg al spoedig een grote klantenschare, waaronder veel beroemdheden. In de jaren 1950 had hij in Italië en in de Verenigde Staten een aantal die werk boden aan 700 medewerkers.
Ferragamo overleed in 1960, maar het bedrijf bleef in handen van de familie. Tegenwoordig is het assortiment uitgebreid met billen, tassen, accessoires, horloges, kleding en parfums.

Het eerste parfum, Salvatore Ferragamo for Women is gelanceerd in 1998 In totaal zin door dit merk ongeveer 46 geuren uitgebracht. Het meest recente parfum dateert uit 2015 en heet Emozione for Women.

Filter: