Salvador Dali - Parfumgigant
Je bent hier:

Salvador Dali parfum

Salvador Dali

Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech, markies de Púbol (11 mei 1904 - 23 januari 1989), beter bekend als Salvador Dalí was een prominente Spaanse Catalaanse surrealistische kunstenaar van de 20ste eeuw. Naast het creëren van indrukwekkende schilderijen, beheerste Dali meer kunsten waaronder film, beeldhouwkunst en fotografie.Dalí is opgeleid aan de San Fernando Academie voor Schone Kunsten, waar hij zijn excentrieke persoonlijke stijl ontwikkelde. In die periode sloot hij vriendschappen met andere opmerkelijke kunstenaars, onder wie de filmmaker Luis Bunuel en de dichter Federico Garcia Lorca.
Vroege realistische schilderijen zoals van hetbroodmandje, maakten gaandeweg plaats voor experimenten met het kubisme en uiteindelijk resulteerde dit in de surrealistische stijl waarmee hij zo beroemd geworden is.
Parfumerie lijkt geen onlogische keuze, gezien de verscheidenheid van belangen en expertise van deze beroemde kunstenaar. Binnen een partnerschap met Cofinluxe werd de eerste geur in 1983 gelanceerd. Dali's vrouw en muze, Gala, was een parfumliefhebster met een grote collectie parfums. Zij had een voorliefde voor rozen. Deze geur is dan ook duidelijk vertegenwoordigd in het parfum.Het ontwerp van de fles werd geïnspireerd op Dalí's schilderij 'DeVerschijning van het gezicht vanAphrodite van Knidos', met haar goed gevormde lippen en neus. Aanvankelijk was het parfum bedoeld als een gelimiteerde editie, maar het succes was zo groot, dat deze in 1985 binnen ieders bereik kwam. De mannelijke tegenhanger werd voor het eerst 1987 geproduceerd. Tot op heden zijn er meer dan 25 parfums geïntroduceerd onder het Salvador Dalí-label. Alle hebben een verpakking die is geïnspireerd door Dalí's kunst.
Salvador Dali geuren zijn gemaakt in samenwerking met parfumeurs Raphael Haury, Fabrice Pellegrin, Olivier Pescheux, Evelyne Boulanger, Henri Bergia, Gerard Anthony, Ilias Ermenidis, Michel Almairac, Dorothee Piot, Alberto Morillas, Karoline Vieth, Mark Buxton, Sidonie Lancesseur, Philippe Collet, Guillaume Flavigny, Emilie Bouge, Celine Ellena, Delphine Lebeau-Krowiak, Martin Gras, Thierry Wasser, Antoine Lie, Philippe Romano, Dominique Ropion, Francis Kurkdjian en Daphne Bugey.

Filter: