Royal Doulton - Parfumgigant
Je bent hier:

Royal Doulton parfum

Royal Doulton

Royal Doulton is een Engelse aardewerkfabriek die in 1815 is opgericht door het trio John Doulton, Martha Jones en John Watts. De onderneming begon vanuit een fabriek in Vauxhall Walk met de productie van aardewerkproducten, waaronder aardewerk kruiken en zoutglazuur rioolbuizen. Na vertrek van Martha Jones in 1820, veranderde de naam in Doulton & Watts. Toen Watts in 1853 met pensioen ging, werd het Doulton & Co.

In vergelijking met concurrenten als Wedgewood, Royal Worcester en Royal Crown Derby, was Royal Doulton destijds een laatkomer.
Maar vele decennia later zou het assortiment uitgebreid zijn met complete serviezen, pannen, potten, porseleingoed, glaswerk, verzamelobjecten, sieraden, beddengoed, gordijnen en verlichting.
Tegenwoordig worden de Royal Doultonproducten vrijwel niet meer in Engeland, maar in Indonesië gemaakt. Royal Doulton is nu onderdeel van WWRD Holdings Ltd.
Uit naam van Royal Doulton is er slechts één parfum uitgebracht: Doulton for Women. De geur kwam in 1998 voor het eerst in de winkelschappen.

Filter: