Romeo Gigli - Parfumgigant
Je bent hier:

Romeo Gigli parfum

Romeo Gigli

De Italiaanse modeontwerper Romeo Gigli is vooral bekend om zijn fabuleuze gebruik van kralen, draperieën en luxueuze stoffen zoals fluweel, brokaat en zijde. Gigli is in 1949 geboren in Faenza. Hij komt uit een aristocratische familie. Zijn ouders leerden hem te genieten van mooie, luxueuze zaken. Tijdens zijn studie kwam hij geregeld in mooie Europese hoofdsteden, waar hij geïnspireerd raakte tot het ontwerpen van zijn eerste kledingcollecties.

Gigli's doorbrak kwam in 1978, toen hij in New York een collectie herenkleding ontwierp voor Piertro Dimitri. Na terugkeer in Italië werkte hij als ontwerpadviseur voor verschillende Italiaanse ondernemingen.
In 1983 startte hij zijn eigen modebedrijf. Hij groeide uit tot een van de populairste Italiaanse modeontwerpers. In 1989 vertrok hij naar Parijs, waar hij een showroom in het Marais district opende.
In 1999 verkocht hij de merknaam Gigli aan IT Holding. Tegenwoordig ontwerpt Romeo Gigli alleen nog kleding als zelfstandig designer.
De eerste twee Gigli vrouwenparfums zijn in 1989 op de markt gebracht: Romeo de Romeo Gigli en Romeo Eau Fraîche. De laatste is gelanceerd in 2004: Romeo Gigli Man for Men.

Filter: