Rochas - Parfumgigant
Je bent hier:

Rochas parfum

Rochas

Denkt u bij de naam Rochas ook direct aan de geur Madame Rochas, het chique parfum uit 1960?

Toch is Rochas een veel ouder merk dan je in eerste instantie zou denken. Het Franse modehuis is al in 1925 opgericht door Marcel Rochas. Vanaf dat moment tot 1953 hield Maison Rochas zich bezig met de Haute Couture. Maar toen werd overgegaan op de prêt-a-porter. Marcel Rochas overleed in 1955 op 53 jarige leeftijd.
Wat de kledinglijnen betreft is het huis Rochas vooral bekend geraakt door zijn 2/3 lange mantels en rokken met zakken. En, uiteraard, door de lange jurken in de zeemeerminnenstijl. Wij kennen die stijl tegenwoordig als godetlijn. Vrouwelijk en elegant.
En dan zijn er de parfums. De prachtige klassiekers als Femme en Madame Rochas.
In 1934 richtte Rochas zijn blik op de wereld van geren en parfums en startte met de lancering van een drietal geuren voor vrouwen: Avenue Matignon, Air Jeune en Audace. Maar echt bekend om zijn parfums werd Rochas in 1943 toen de klassieker Femme werd uitgebracht. In 1949 volgde de eerste geur voor heren: Moustache.
Na Marcel's overlijden in 1955, nam zijn vrouw Hélène Rochas de taken over van haar man. Zij maakte Maison Rochas tot multi-miljoenen onderneming. In 1971 verkocht zij het bedrijf.
Het merk Rochas bestaat nog steeds, zij het met verwikkelingen en opstaan. De parfums behoren tot de belangrijkste producten en in 2008 nam het zijn eigen parfumeur in dienst: Jean-Michel Duriez.

Filter: