Robert Piguet - Parfumgigant
Je bent hier:

Robert Piguet parfum

Robert Piguet

De in Zwitserland geboren Robert Piguet (1898-1953) is een Franse couturier die nu vooral herinnerd wordt al de leermeester van Christian Dior en Hubert de Givenchy.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Piguet in de voetsporen zou treden van zijn vader en bankier zou worden. Maar tot groot misnoegen van zijn vader, vertrok Robert naar Parijs in 1918 om de mode in te gaan. Hij begon zijn mode carrière bij Paul Poiret, een belangrijk couturier in die tijd. Piguets ontwerpen kenmerkten zich in de eenvoud, perfecte snitten, lady-like en conservatief voor overdag en kleurrijk en flamboyant voor de avond en de nacht.
In 1933 opende Piguet zijn eigen modehuis aan het chique Champs Elysées.
Christian Dior zou later zeggen over Piguet: Robert Piguet leerde mij de waarde van de eenvoud, Want juist in de eenvoud zit de pure élégance.Piguet werkte samen met de beroemde parfumeur Germaine Cellier om zijn elegante naoorlogse geuren te creëren. Het eerste parfum, Bandit, werd in 1944 gelanceerd. In 1945 kwam Visa uit, in 1947 gevolgd door Fracas.
Na het overlijden van Robert Piguet in 1953 kwam het merk in verschillende handen tot in de jaren 1990 Fragrances & Cosmetics de Piquet parfumrechten verwierf. Deze onderneming heeft de Piguet merknaam opnieuw als luxe geurmerk in de markt gezet. Daarnaast zijn ook de parfumgeuren in aangepaste vorm gelanceerd. Maar wat die aanpassing betreft: Fragrances & Cosmetics heeft er wel voor gezorgd dat de nieuwe versies zoveel mogelijk lijken op de oorspronkelijke geuren, maar wel zodanig met moderne ingrediënten dat ze passen bij de wensen van de moderne man en vrouw. Zodoende kan men weer volop genieten van veel klassieke Piguet geuren.
Daarnaast zijn er ook nieuwe geuren onder de naam Piguet ingevoerd, zoals Gardenia for Women in 2014.

Filter: