Revlon - Parfumgigant
Je bent hier:

Revlon parfum

Revlon

Charles Revson, zijn broers Joseph en Joel Roberts en de chemicus Charles Lachman ( hij is de L in de aangepaste naam RevLon) waren niet bang om in een periode van grote recessie de firma Revlon op te richten. We hebben het hier over het midden van de Grote Depressie in 1931.

Het viertal begon met de uitgifte van slechts een product: een nieuw soort nagellak. Met nieuwe pigmenten in plaats van kleurstoffen, ontwikkelde Revlon een reeks van nieuwe tinten van ondoorzichtige nagellak.
In 1937 begon Revlon met de verkoop van schoonmaakmiddelen en zette zijn producten af bij warenhuizen en drogisterijen. Het werd een succes en in amper zes jaar tijd groeide Revlon uit tot een miljoenenbedrijf.
In 1940 had Revlon aan zijn nagellak een hele manicurelijn toegevoegd. Gevolgd door lippenstift. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Revlon een verzorgingslijn voor het Amerikaanse leger en verwierf daarmee de Army-Navy E'Award voor de excellente producten.
Vlak na de oorlog greep Revlon de mogelijkheid aan om Graef & Schmidt op te kopen. Dit was een bestekfabriek die in beslag genomen was door de regering wegens Duitse zakelijke connecties. De overname maakte het mogelijk om de manicure- en pedicurelijnen te vervolmaken met instrumenten zoals nagelschaartjes, pincetten et cetera.
De groei van de onderneming ging gestaag door. In 1960 werd het bedrijf gesegmenteerd tot Revlon Inc. Dit betekende dat Revlon ging bestaan uit verschillende divisies, die elk op een eigen markt gericht was.
Hoewel Revlon periodes heeft gehad van hoge toppen en ook dalen, is het nog steeds een bekend, internationaal gericht merk.
Ook op het gebied van geuren kan Revlon zich rekenen tot de grotere spelers op de markt. De eerste geur, Jean Nate, dateert uit 1935.
In 1968 introduceerde Revlon het eerste parfum dat ontwikkeld was in samenwerking met een Amerikaanse parfumeur, Norman Norell. De geur kwam onder de naam Norell in de schappen.
En dan is er natuurlijk de topper Charlie in de jaren 1970, gevolgd door een hele reeks andere Charliegeuren. En laten we Enjoli, Moondrops, Jontue en Ciara niet vergeten.

Filter: