Revillon - Parfumgigant
Je bent hier:

Revillon parfum

Revillon

Revillon is een oude Parijse onderneming op het gebied van bontkleding en luxe producten. Het bedrijf is opgericht in 1839 door Louis-Victor Revillon. Beter gezegd: hij verwierf La Maison Givelet, een bontzaak die al in 1723 gestart was.

Louis-Victor bracht het bedrijf tot grote bloei en als snel werd het de grootste bont speciaalzaak van Frankrijk. Revillon opende vestigingen in Londen, New York en Montreal. Agentschappen volgden in Leipzig en Moskou. In 1937 kwam het eerste Revillonparfum op de markt. Carnet de Bal is een geur voor vrouwen.

In 1982 is Revillon gekocht door de hypermarkt Cora en werd Revillon Fréres een luxe onderdeel dat de naam Cora-Revillon kreeg. Tegenwoordig is Cora-Revillon een zelfstandig bedrijf met Revillon als belangrijkste merknaam. Naast ( kunst) bont produceert Revillon nu ook parfums. In totaal zijn er vanaf 1937 acht geuren gelanceerd. De laatste dateert uit 2003: Eau de Turbulences for Women. De ‘neus’ die werkte aan de laatst uitgebrachte geuren is Maurice Shaller.

Filter: