Repetto - Parfumgigant
Je bent hier:

Repetto parfum

Repetto

Repetto is een Franse onderneming die vooral ook bekend is om zijn schoenen. De onderneming is opgericht in Parijs in het jaar 1947. Aanvankelijk werden in het atelier balletschoenen van hoge kwaliteit gemaakt. De oprichtster was Rose Repetto. De eerste activiteiten ontplooide zij samen met haar zoon Roland Petit.

Op verzoek van de bekende Franse filmster Brigitte Bardot ontwikkelde Rose de rode ballerine, een plat, sierlijk schoentje, dat Brigitte zou dragen in de film ’Et Dieu créa la femme’. Dit door Bardot gedragen schoentje zou Repetto’s atelier geen windeieren leggen.

In 2011 was de opdrachtenportefeuille zo groot – met orders vanuit China en Korea – dat Repetto een groot fabriekspand moest openen. Jaarlijks kwamen er 500.000 paar ballerines van de band. In 2012 presenteerde Repetto zijn eerste prêt-a-porter collectie, bestaande uit kleding die is geïnspireerd op de balletdanseres.
In 2013 lanceerde het bedrijf zijn eerste parfum: Repetto pour Dames. In totaal zijn er tot nu toe vijf parfums uitgegeven. Het zal u niet verbazen dat alle zijn geïnspireerd op de bevalligheid en de charmante lichtheid van de ballerina’s. Alle vijf geuren zijn dan ook bestemd voor vrouwen.

Filter: