Reminiscence - Parfumgigant
Je bent hier:

Reminiscence parfum

Reminiscence

In 1970 richtten Zoe Coste en Nino Amadeo hun bedrijf in juwelen en parfum op onder de naam Reminiscence.

Zoe Costee en Nino Amadeo hebben elkaar in 1960 – de woelige hippie tijd – leren kennen. Ze besloten om samen een bedrijf te beginnen in mooie sieraden van zilver, turkoois en fantasievolle, kleurige kostuumsieraden. Zij openden hun onderneming in Juan-les-Pins aan de Franse Riviera.

Tegelijkertijd nam Zoe de beslissing om haar liefde voor geuren daaraan toe te voegen door middel van de productie van parfums. Het werd een heerlijk assortiment waarbinnen onder andere patchouli, musk en amber nadrukkelijk aanwezig zijn. Sinds 1980 worden zowel de sieraden als de parfums onder één merknaam – Reminiscence – gepresenteerd. Vanaf die tijd zijn er ook tweewinkels bij gekomen, namelijk is Cannes en in Parijs.

Tegenwoordig is het bedrijf in handen van de kinderen van de oprichters: Lilla Amadeo en Sebastien Coste.
Het leuke is dat de drie parfums van het eerste uur nog steeds in productie zijn en de bekende Patchouliversie is al diverse malen in limited editions uitgebracht.

De ‘neuzen’ achter de geurengamma van Reminiscence zijn Zoe Coste, Fabrice Pellegrin, Angeline Leporini, Maurice Roucel, Lucas Sieuzac en Jacques Flori.

Filter: