Rance - Parfumgigant
Je bent hier:

Rance parfum

Rance

Verrukkelijk, een mooie echt klassieke Franse parfumonderneming, Rancé 1795. Het is ‘ une Maison Fondée a Grasse’. Ofwel: opgericht in het Capitool van de Franse parfumwereld: Grasse.

Al sinds het begin van de 17^e^ eeuw was de familie Rancé bekend vanwege de productie van geparfumeerde handschoenen voor de Franse adel. Toen was het Rancé atelier overigens al gevestigd in Grasse.

De geschiedenis van dit prachtige merk is even luisterrijk. Een kleine tweehonderd jaar later, in 1795 om precies te zijn, was het de nazaat François Rancé die zich volledig richtte op de productie van parfum. Zijn gevoel voor innovatie, zijn creativiteit en zijn scherpe reukvermogen zorgden ervoor dat hij prachtige geuren tot uiterst verfijnde, zeer luxueuze parfums kon componeren.

François kreeg snel een heel bijzondere klant: Napoleon Bonaparte. Voor hem creëerde Rancé de geuren Le Vainceuer, Le Roi Empereur, Triomphe en L’Eau de Austerlitz. Om het nog mooier te maken: Napoleon vroeg Rancé zelfs om hem de kunst van het parfum maken bij te brengen. Hij vroeg Rancé zelfs om van Grasse naar Parijs te verhuizen. En dat deed hij dan ook.
Speciaal voor Josephine Bonaparte creëerde hij een parfum die hij haar aanbood in een kostbare doos van Sèvres porselein.
Andere parfums die door Rancé zijn gemaakt zijn vrijwel allemaal gerelateerd uit de helden en heldinnen uit die tijd.

François Rancé is door verschillende generaties opgevolgd. Aan het eind van de negentiende eeuw verhuisde Alexandre Rancé de onderneming naar het Italiaanse Milaan. Tot op de dag van vandaag is het merk Rancé een familiebedrijf. Jeanne Sandra Rancé en haar zoon Maurice Alexandre Rancé zwaaien er nu de scepter.

Filter: