Puma - Parfumgigant
Je bent hier:

Puma parfum

Puma

Puma AG is een Duits merk dat vooral bekend is om zijn sportschonen en sportkleding. Het bedrijf is in 1948 opgericht door Rudolf Dassler als 'Puma Schuhfabrik Rudolf Dassler'. 

De oprichting had plaats na een familieruzie met zijn broer Adolph. De gebroeders Dassler runden vanaf de jaren 1920 tot net na WO II de Gebrüder Dassler Sportschuhfabrik. Een hoogtepunt voor de Dasslers was dat de schoenen werden gebruikt bij een Olympische evenement in 1928. Het waren de eerste sportschoenen die met studs en spikes waren toegerust. Lina Radke-Batschauer was de atleet die op 'Puma's' goud won.

De broers Dassler kregen dus na de Tweede Wereldoorlog. En gingen uit elkaar. Elk begon met zijn eigen schoenenbedrijf. Adolph richtte het bedrijf Adidas op en Rudolf startte het bedrijf Puma in 1949.
Rudolf Dassler overleed in 1974 en het bedrijf bleef onder leiding van zijn zonen Armin en Gerd. Puma werd een beursgenoteerde onderneming in 1986 en in 1989 was er een meerderheid van de aandelen gekocht door een Zwitserse zakenman.
Puma Geuren worden geproduceerd in samenwerking met Procter & Gamble. De geuren voor mannen en vrouwen hebben vaak een sportief thema en ook de verpakking is daarop geïnspireerd. Geregeld worden professionele atleten uitgenodigd om mee te werken aan de reclamecampagnes.
Puma heeft 34 parfums gecreëerd. De eerste editie is gecreëerd in 2002. De parfumeur die bij de samenstelling betrokken werd is Nathalie Gracia-Cetto.

Filter: