Parfums Paris Dakar - Parfumgigant
Je bent hier:

Parfums Paris Dakar parfum

Parfums Paris Dakar

De Dakar rally, misschien beter bekend als de Parijs Dakar rally, is een rally voor auto’s, vrachtwagens, quads en motoren die elk jaar gehouden wordt in de maand januari. Van oorsprong werd de rally gereden van het Franse Parijs naar het Senegalese Dakar. Het is een zogenaamde woestijnrally omdat er dwars door de Sahara gereden moest worden.

Aanvankelijk werd van 1979 tot 2007 de originele Afrikaanse rally gereden. Wegens onrust in het gebied vindt de woestijnrally vanaf 2009 plaats in het Zuid-Amerikaanse Argentinië.

Codibel is een Spaans parfumbedrijf dat in 1979 – dus in hetzelfde jaar als de eerste Parijs-Dakar rally – is opgericht in Barcelona. Joaquin Beltran, de oprichter, had toen al meer dan twaalf jaar ervaring als commercieel directeur in de parfumsector.
Een van de eerste successen was het verkrijgen van de licentie van het Paris-Dakar parfum van de T.S.O, ofwel de Thierry Sabine Organisation. Thierry Sabine ( 1949-1986) was de hoofdorganisator van de eerste Parijs-Dakar rally.
Naast de productie mocht Codibel het parfum ook distribueren in heel Europa.

Zowel Paris -Dakar als het later uitgekomen Paris-Dakar Arenas zijn geuren voor heren. Thierry Sabine Organisation

Filter: