Oscar de la Renta - Parfumgigant
Je bent hier:

Oscar de la Renta parfum

Oscar de la Renta

Oscar Aristides de la Renta Fiallo was een beroemde modeontwerper . In 1932 werd hij geboren in Santa Domingo. In 2014 stierf hij in Connecticut op 82-jarig leeftijd.

Op zijn 18e verliet hij de Dominicaanse Republiek om in het Spaanse Madrid aan de Academie van San Fernando schilderkunst te studeren. Daar kwam hij ook in contact met de mode. Het werd de aanleiding tot het ontwerpen van kleding voor de meest toonaangevende Spaanse modehuizen. Zodoende kwam hij als stagiair terecht bij de bekende Balenciaga. Bij deze modegoeroe leerde hij het vak van couturier. Daarna vertrok hij naar Frankrijk om voor Lanvin kleding te ontwerpen. In 1963 ging hij naar New York om de kledingcollectie van Elisabeth Arden te maken en ten slotte debuteerde hij in 1965 met zijn eigen pret-á-porter collectie.
Na 2000 breidde hij zijn activiteiten uit met een eigen accessoirecollectie. Producten van handtassen tot nachtkleding; van sjaals tot sieraden; van sportkleding voor jongens en mannen tot bontjassen en parfums verschenen onder Oscars signature.
Van 1993 tot 2002 heeft hij ook gewerkt voor het Franse modehuis Pierre Balmain.
Van Oscar de la Renta zijn ruim 40 parfums op de markt verschenen. De eerste geur dateert uit 1977. Het was de geur voor dames Oscar for Women. De laatste is dateert uit 2015 en heet Extraordinary for Women.
De geuren zijn samengesteld met behulp van bekende parfumeurs, onder wie Frank Voelkl, Ann Gottlieb, Pascal Gaurin, Bruno Jovanovic, Jacques Cavallier, Alberto Morillas, Jean-Marc Chaillan, Carlos Benaim, Jean-Louis Sieuzac, Beatrice Piquet, Ilias Ermenidis and Sophia Grojsman.

Filter: