Original Penguin - Parfumgigant
Je bent hier:

Original Penguin parfum

Original Penguin

Original Penguin is een Amerikaans kledingmerk dat in 1955 in het leven geroepen is door de oprichter Abbot Pederson. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York.

In 1955 reisde Abbot Pederson, een ambitieuze vertegenwoordiger van het merk Munsingwear, voor zaken naar New York. Munsingwear, gesitueerd in Mineapolis, was destijds een kledingbedrijf dat zich had gespecialiseerd in de productie van legerkleding, waaronder ondergoed, T-shirts en uniformen.

Tussen de laatste zakenafspraak en zijn thuisvlucht had hij vrij veel tijd over. Om die paar uren door te komen besloot hij ergens wat te gaan drinken. Maar onderweg kwam zag hij in de etalage van een speelgoedwinkel een leuke pinguïn staan. Hij twijfelde niet, ging de winkel binnen en kocht het knuffelbeest. Vanaf dat moment heette het beestje ‘Pete’.
Eenmaal terug op de thuisbasis nam hij zijn nieuwe vriend mee naar kantoor. Hilariteit en vrolijkheid onder de collega’s waren hiervan het gevolg.

Munsingwear had besloten om zich toe te leggen op golfkleding. Alleen een logo en een naam ontbraken nog. Tot medewerkers van het reclamebureau op het idee kwamen om de pinguïn van Pederson hiervoor te gebruiken. Vanaf dat moment ontstond het bekende merk Original Pinguïn.
Het eerste succes was het poloshirt. Niet alleen golfers waren hierover erg enthousiast, ook filmsterren als Frank Sinatra, Dean Martin en Clint Eastwood droegen de polo’s graag. Tot op de dag van vandaag is Original Penguin een topper onder de sportieve herenkleding.

De parfums die zijn uitgegeven zijn vrijwel alle herengeuren. De eerste eau de toilette is overigens pas gelanceerd in 2011.

Filter: