Nina Ricci - Parfumgigant
Je bent hier:

Nina Ricci parfum

Nina Ricci

Parfums van hoge klasse; we zouden bijna vergeten dat Nina Richie ook een 'Grande Dame' binnen de Parijse Haute Couture was.

Nina Ricci werd als Maria Nielli in 1883 geboren in Turijn. In 1895- Nina was toen 12 jaar oud- verhuisde de familie naar Frankrijk. Nina werd toen ook haar bijnaam. Als meisje van 13 jaar oud begon zij stage te lopen bij een naaister. In 1904 trouwde zij met de Italiaanse juwelier en componist Luigi Ricci. Haar eigenmodehuis ging in 1932 van start.
Het eerste Nina Ricci parfum werd in 1946 gepresenteerd: Coeur Joie for Women. Hierop volgde een aantal beroemde geuren, zoals L'Air du Temps ( 1948), Deci Dela en Eau de Fleurs. En uiteraard waren er ook herengeuren in het onderhand bekende Nina Ricci-assortiment: Ricci Club, Signoricci en Memoire D'Homme.
L'Air du Temps is ongetwijfeld het meest beroemde parfum van het Ricci Huis. De oorspronkelijke kristallen flacon met de prachtige vogelvorm als dop- nog steeds in gebruik, zij het van ander materiaal - is ontworpen door Lalique.
Nina Ricci overleed in 1970 op 87-jarige leeftijd. Haar bedrijf was toen al in beheer van haar zoon Robert. Toen deze overleed in 1988 werd de onderneming overgenomen door Nina Ricci's schoonzoon Gilles Fuchs. Nu maakt Nina Ricci deel uit van Puig en worden nog steeds onder het label van Nina Ricci kleding- en geurenlijnen ontwikkeld.

Filter: