Niki De Saint Phalle - Parfumgigant
Je bent hier:

Niki De Saint Phalle parfum

Niki De Saint Phalle

De kunstwerken van Niki de Saint Phalle kent u vast wel: kleurrijke, volle, vormrijke beelden en schilderijen staan op haar naam. Haar kunst was figuratief Volle vrouwen, de zogenaamde Nana's, met grote volle borsten. Maar ook vogels met ronde volle vleugels: alles uitgevoerd in prachtige primaire kleuren.

Niki de Saint Phalle is geboren in 1930 als Catherine Marie-Agnés Fal de Saint Phalle in het FranseNeuilly-sur-Seine. Toen zij drie jaar oud was, verhuisden haar ouders naar Amerika. In 1951 kwam zij naar Parijs, waar zij ging samenwerken met de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely, met wie zij in 1971 trouwde. Met hem ontwierp zij onder andere fonteinen.
Na Jean's dood in 1991 verhuisde Niki naar San Diego in Californië waar zij op 21 mei 2002 op 71-jarige leeftijd overleed.
Niki de Saint Phalle heeft slechts Eén geur op haar naam staan, maar dan wel eentje die symbool staat voor de kracht van vrouwen. Niki zelf omschreef de geur van pure erotiek en/als sensueel wapen. De geur is gepresenteerd om 1982 en heet: Niki de Saint Phalle.

Filter: