Muelhens - Parfumgigant
Je bent hier:

Muelhens parfum

Muelhens

Muelhens is de voormalige moedermaatschappij achter de wereldbekende merken 4711 en Tosca.

Eind 18e eeuw ontwierp Johann Maria Farina een aangename, tintelende geur die hij Kölnisch Wasser noemde. De naam was afkomstig van de plaats waar Farina woonde en werkte: Keulen. Later zou Napoleon opdracht gegeven hebben om huisnummers in te voeren. Zodoende kreeg het pand van Farina het huisnummer 4711. Dit zou laten het wereldberoemde Eau de Colognemerk worden. Ook blijkt dat Napoleon Bonaparte zelf grote liefhebber was van het Keulse water. Hij was ronduit een grootverbruiker en liet geregeld hele ladingen bezorgen. In 1792 werd de originele eau de cologne aan het publiek ter beschikking gesteld.
Het bedrijf van Farina was dus sterk in opgaande lijn op het moment dat Wilhem Mülhens dit kocht.
In 1929 werd een tweede grootheid gecreëerd: Tosca. In 1979 gevolgd door My Melody Dreams voor jonge vrouwen en meisjes. Hele generaties hebben genoten van de geuren van Farina en Muelhens.
In 1994 wordt de onderneming Muehlens GmbH & Co KG gekocht door de cosmeticareus Wella, die vervolgens in zijn geheel gekocht wordt door Procter & Gamble. In 2006 wordt het merk 4711 verkocht aan Mäurer & Wirtz.

Filter: