Molinard - Parfumgigant
Je bent hier:

Molinard parfum

Molinard

Molinard is weer zo een echt parfumhuis die tot de verbeelding spreekt. Het bedrijf is in 1849 in Grasse opgericht en is een van de oudste familiebedrijven van Frankrijk. Dat de onderneming in Grasse is opgericht zal u niet verbazen: Grasse is de wieg van menige parfum onderneming in Frankrijk.

Molinard begon met het maken van bloemengeurwatertjes, zogenaamde Eaux des Fleurs en Eaux de Cologne. Deze werden verkocht vanuit een kleine winkel in het centrum van Grasse.
In 1860 won Molinard de aandacht door twee mooie, enkelvoudige bloemenparfums te lanceren: Jasmin en Rose. Niemand minder dan Baccarat had de mooie kristallen flesjes ontworpen. Molinard ging in dezelfde lijn verder met de introductie van Mimosa en Violette. De Engelse koningin Victoria gebruikte graag de eaux de Cologne van Molinard. En van de eerste parfums worden er drie nog steeds gemaakt!
In 1900 breidde Molinard het bedrijf uit met de aankoop van een oude fabriek waarvan de architectuur ontworpen was door niemand minder dan Gustave Eiffel ( van de beroemde Eiffeltoren). Dit gebouw is nog steeds het hoofdkantoor van Molinard.
Van hieruit breidde de klantenkring van Molinard zich uit met rijke Engelse en Russische clientèle. Het Molinard van vandaag produceert parfums, zeep, body care producten, kaarsen en aromatherapie producten. Het bedrijf heeft winkels in Grasse, Nice en Lille en verkoopt producten via verkooppunten in Frankrijk en de rest van de wereld.
Tegenwoordig is het bedrijf in handen van Jean-Paul Lerouge-Benard. Hij is de vierde generatie van de familie Molinard.

Filter: