Mirato - Parfumgigant
Je bent hier:

Mirato parfum

Mirato

Mirato is een Italiaanse onderneming die zich heeft gespecialiseerd in schoonheid- en hygieneproducten. Het bedrijf is in in de zestiger jaren van start gegaan. Dit was een periode van grote behoefte aan haarproducten, deo's, en bad- en doucheproducten. In deze periode introduceerde de onderneming hairspray. Een noviteit in die jaren. In de jaren 1980 bracht Mirato het merk Malizia op de markt. Het was een lijn van deodoranten en geuren die vooral bij de jongere generatie vrouwen erg aansloeg. Het succes rook naar meer en in de jaren van 1990 kwamen andere Italiaanse merken zoals Intesa, Figaro en Gomgel va de band. Malizia en Gomgel bestonden uit moisturizers, ant-bacteriële zepen et cetera. 

Om niet zelf het wiel te hoeven uitvinden, sleepte Mirati na de laatste eeuwwisseling het merk Clinians in de wacht. Clinians was toen al bekend om zijn beautycare producten. De laatste overname had plaats in 2009, toen kocht Mirato het, ook reeds bekende - merk Breeze op.
Een bekende geurenlijn voor vrouwen is de zogenaamde Bon Bons lijn, die maar liefst uit acht geuren voor vrouwen bestaat. Een bekende geur voor mannen die Mirato produceert en distribueert is Vetyver.

Filter: