Max Factor - Parfumgigant
Je bent hier:

Max Factor parfum

Max Factor

Een van de meest beroemde cosmeticamerken: Max Factor, opgericht in 1909 door Maksymilian Factorowicz, een Pools-joodse schoonheidsspecialist.

Maksymilian was kort daarvoor, in 1904, al gemigreerd naar Amerika en had toen direct zijn naam veranderd in Max Factor. Zijn jonge onderneming werd gevestigd in Los Angeles, Californië.
In eerste instantie legde Factor zich toe op de productie van pruiken en speciale theater- en filmcosmetica. En met succes, want al snel werd hij de distributeur van zowel Leichner als Minor, de twee toonaangevende theatrale make-up fabrikanten.

Ook op persoonlijke basis was Factor actief en kon hij klanten als Ben Turpin, Gloria Swanson, Jean Harlow, Bette Davis, Joan Crawford, Judy Garland en andere filmsterren uit die jaren aan zijn bestand toevoegen. Hij opende in die periode zijn eerste Max Factors Schoonheidssalon in de buurt van Hollywood Boulevard.

Max Factor leeft natuurlijk al lang niet meer. Hij overleed in 1938. Maar zijn naam is nog altijd onlosmakelijk verbonden met het wereldberoemde merk. En natuurlijk is hij vereeuwigd met een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Max Factor heeftnegen parfums gelanceerd, waarvan de eerste dateert uit 1956. Beroemd zijn vooral Le Jardin – gepromoot door Jane Seymour, en Le Jardin d’Amour uit respectievelijk 1982 en 1986.

Filter: