Maroussia - Parfumgigant
Je bent hier:

Maroussia parfum

Maroussia

De man achter dit bekende, betaalbare, maar prachtige geurtje is Vyacheslav Mikhailovich Zaitsev. Niet uit te spreken! Gelukkig is hij daarom beter bekend onder de naam Slava Zaitsev.

De uiterst creatieve en talentvolle kunstenaar is geboren op 2 maart 1938 in het Russische Ivanovo. Hij is schilder, graficus en vooral mode- en theatrale kostuumontwerper.

Zijn leven als Rus verliep niet over rozen. Zijn vader was slachtoffer van de repressie van Stalin en werd opgesloten in een van diens ‘heropvoedingskampen’. Zijn moeder moest de kost als poets- en wasvrouw bijeen grabbelen. Omdat zijn vader werd beschouwd als ‘vijand van het Russische bestel’ had Slava niet veel mogelijkheden om na de middelbare school door te studeren. Wel werd hij toegelaten op de faculteit van Toegepaste Kunsten in Vanovo. In 1962 kreeg hij het bachelordiploma in de schilderkunst en textielontwerpen. In 1956 trouwde hij en een jaar later werd hij de trotse vader van een zoon.

Tijdens het Sovjet tijdperk werd Zaitsev al vergeleken met andere wereldberoemde ontwerpers als Lacroix, Dior, Cardin en Saint Laurent. Maar als Sovjet burger kon Zaitsev niet echt concurreren. Het enige land dat hem in staat stelde om zijn werk buiten de USSR te tonen was het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Nu wordt er wel gezegd, dat als er geen problemen waren als USSR-burger, dat Zaitsev wel eens tot een van de meest beroemde mode tyconen had kunnen behoren.

Om nu een lang verhaal over een even lange en indrukwekkende loopbaan kort te houden: Zaitsev is uiteindelijk een zeer gevierde modeontwerper geworden. Zeer gelauwerd ook met prachtige, internationale shows en diverse prijzen.

Maroussia is zijn parfum, gelanceerd in 1992 in samenwerking met het Franse L’Oréal. Maroussia is dus eigenlijk een klassieker te noemen. De geur is nog steeds in productie.

Filter: