Mancera - Parfumgigant
Je bent hier:

Mancera parfum

Mancera

Als je de naam Mancera hoort, zou je in eerste instantie denken dat het hier om een Spaans parfummerk gaat. Maar niets is minder waar: het is letterlijk een Oosters merk.

Mancera is in 2008 in het leven geroepen met de bedoeling om uit te groeien tot het grootste parfumdistributiebedrijf in de Golfstaten. Maar de naam is natuurlijk ook bedacht om een grote mate van herkenbaarheid in de rest van de wereld te verkrijgen. Het doel was immers om parfums te creëren met een westerse uitstraling maar met de geuren van oosterse ingrediënten. Voor de geurenlijnen van Mancera werd daarom gezocht naar de meest fijne materialen en natuurlijk kregen de geuren de daarbij passende namen, zoals Aoud, Wood of Madagascar, Rosewood, Saffron et cetera.

Ook hier is nauwgezet aandacht besteed aan de flacons. Het werd een zeer luxueuze op Art Deco geïnspireerde verpakking. Deze fles is ontworpen door de Italiaanse glaskunstenaar Luigi Bormioli. De kartonnen verpakking – het doosje dus – ziet er prachtig. Er zijn twee versies, een in goudkleur en een in het zwart. Deze zijn ontworpen door Mancera zelf.

Filter: