Lorenzo Villoresi - Parfumgigant
Je bent hier:

Lorenzo Villoresi parfum

Lorenzo Villoresi

De palazzo van zijn familie in het Italiaanse Florence is het decor van waaruit Lorenzo Villoresi zijn roeping volgde. Wat die roeping was? Het creëren van parfums naar Italiaanse, ambachtelijke traditie.

Zoals vermeld in Italiaanse advertorials: Lorenzo is op zoek naar het ultieme parfum. Modern, mooi en zacht, maar ook met vuur en passie en tegelijkertijd vol oude traditie. Met ingrediënten die al gebruikt werden in de tijd van de beroemde Florentijnse familie De Medici: olijfhout, Florentijns leer, iris en magnolia….
Maar ook de geuren van de ‘Belle Epoque’, de eeuwwisseling van de 19^e^ naar de 20^e^ eeuw, schuwt hij niet. Zo heeft hij bijvoorbeeld de parfumlijn ‘Teint de Neige’ ontwikkeld, een poederige geur die zijn weerga niet kent. Parfum moet eigenlijk geen tijd kennen, volgens Lorenzo. Hij is dan ook nog steeds op zoek naar de geur die anders is dan andere, zonder gelijk per sé modern te zijn.

Villoresi houdt van stilte. Stilte is nodig om een mooie geur te ontwikkelen. In stilte kan hij zich concentreren op de geuren waarmee hij de uiteindelijke parfums componeert. Maar als hij niet bezig is aan zijn geurenorgel, dan luistert hij graag naar muziek, speelt zijn eigen noten op zijn gitaar of– hij is nu eenmaal een Italiaan - zingt hij graag.

In Italië zegt men dat hij de laatste grote unieke ambachtelijke parfumeur van Florence is.

Filter: