Lolita Lempicka - Parfumgigant
Je bent hier:

Lolita Lempicka parfum

Lolita Lempicka

Kent u de prachtige schilderijen van Tamara de Lempicka? Zij schilderde geheel naar de trend van haar tijd, de Art Deco-periode. En dan is er nog de beroemde maar ook beruchte novelle van Vladimir Nabokav over een uitzinnige liefde tussen een oudere man en een jong meisje. Beide figuren en /of namen spraken de Franse ontwerpster Josiane Maryse Pividal zo aan, dat zij de namen combineerde en er haar pseudoniem van maakte: Lolita Lempicka. Pividal zelf is niet van Oost-Europese afkomst. Zij is in 1954 in Bordeaux geboren.

Hoewel zij in 1983 begon met het ontwerpen van mode, is zij toch bekender geworden met haar parfums.
Haar eerste parfum lanceerde zij in 1997. Tegenwoordig bekend onder de naam Lolita Lempicka Le Premier Parfum. In 2000 volgde Lolita Lempicka Au Masculine, een geurlijn voor heren.
De parfums zijn niet alleen bekend om de geuren, maar ook om de prachtige, welhaast sprookjesachtige verpakkingen.
Tegenwoordig wordt 'Lolita' in de zaak bijgestaan door haar drie dochters. De oudste dochter, Elisa Melody is verantwoordelijk voor het merk in de Verenigde Staten. De twee anderen ondersteunen hun moeder in Parijs.
Hoewel dus meer bekend om haar parfums, als kostuumontwerpster staat zij evengoed wel haar mannetje. Zij heeft diverse actrices 'gekleed' voor zowel hun presentaties op film als voor op de rode loper.

Filter: