Lilly Pulitzer - Parfumgigant
Je bent hier:

Lilly Pulitzer parfum

Lilly Pulitzer

Lilly Pulitzer wilde zichzelf eigenlijk niet modeontwerpster noemen. Sterker: zij wilde niet eens de modewereld in. Dat zij - vooral bij de high society in Amerika - zo bekend ( en rijk) geworden is met haar vrolijke stoffen is louter toeval.

In 1959 runde zij een sapjeskraam aan het strand in Palm Beach. Wie sinaasappels en grapefruits perst, morst natuurlijk op haar kleren. Om die vlekken te verdoezelen ontwierp zij haar eigen kledingstof. Het werden vrolijke, zonnige tinten. Het leken wel motieven die getekend waren met kleurpotloden.
Dit leidde ertoe dat zij met haar zelf ontworpen en bedrukte stoffen haar bedrijf oprichtte en al snel vielen haar vrolijke, zonnige katoentjes in de smaak bij de elite, onder wie bij Jackie Kennedy Onassis, dier dochter Caroline Kennedy en bij leden van de families Rockefeller, Vanderbilt en Whitney. Vooral een jurk die zij voor Jacqueline Kennedy ontwierp bracht een enorme boost voor het bedrijf van Pulitzer. Desondanks stopte ze in 1983 met het ontwerpen en maken van kleding.
Pas vijftig jaar na de start van haar bedrijf lanceerde Pulitzer drie parfums. Alle verpakt in haar beroemde kleurstellingen. Ze zijn alle drie gerelateerd aan het strandplezier. Zonnige citrusvruchten en prachtige bloemen: alle passend bij de stofontwerpen van Lilly Pulitzer. Het totale geurendrietal, Beachy for Women, Squeeze for Women en Wink for Women, verscheen in 2008.
Lilly Pulitzer overleed in 2013 op 81 jarige leeftijd.

Filter: