Leonard - Parfumgigant
Je bent hier:

Leonard parfum

Leonard

Het huis Leonard is in 1958 te Nîmes in het leven geroepen door Jacques Leonard en Daniel Triboullard. Leonard was algemeen directeur en Triboullard nam de taak van creatief directeur op zich. Zij lanceerden vervolgens de merknaam Leonard.

In 1960 maakten de mannen furore met een innovatieve techniek: het bedrukken van truien. De vraag naar deze jumpers was direct zo goot, dat Leonard een fabriek kon openen in de buurt van Parijs. Ze namen 350 werknemers in dienst die ervoor moesten zorgen dat er maandelijks 10.000 truien gemaakt werden. In 1986 presenteerde Leonard zijn eerste prêt-a-porter collectie met zijden jurken die waren bedrukt met prints van exotische bloemen, waaronder met orchideeën.
Begin 1970 lanceerde Leonard zijn eerste parfum genaamd Fashion.
De ontwikkelingen verliepen razendsnel: boetieks in Parijs en New York, uitbreiding van het assortiment met stropdassen, zijden sjaals en zelfs serviesgoed, na 1985 met lederwaren, brillen, sieraden en horloges. In datzelfde decennium viert Huis Leonard triomf in Japan met de presentatie van een collectie kimono's. Tribouillard werd op dat moment de eerste westerling die tot de cultuurhistorische geheimen van de Japanse traditionele kleding wist door te dringen.
In 1992 presenteerde Maison Leonard zijn eerste collectie herenkleding, gevolgd door jeans in 1998.
Inmiddels was Jacques Leonard uitgekocht en dus werd Tribouillard de enige eigenaar van het bedrijf.
Tribouillard is tegenwoordig gepensioneerd, maar Huis Leonard 'draait' nog steeds op volle toeren.
Leonard Paris heeft minstens veertien parfums uitgebracht. Veel daarvan zijn mooie bloemengeuren: Eau Fraiche de Leonard en L'Orchidee.
Er is ook een aantal herengeuren bij, zoals Monsieur Leonard, Leonard pour Homme en Leonard Homme.

Filter: