Leiber - Parfumgigant
Je bent hier:

Leiber parfum

Leiber

Kan een avondtasje dienst doen als statussymbool? Jazeker, absoluut! Vooral als het de vorm heeft van een bloem, een schelp, een dier of wat voor voorstelling dan ook en het is versierd met talloze dure kristalletjes en bovendien onbetaalbaar voor de gemiddelde vrouw en bovenal als het een 'clutch' is van Judith Leiber! Deze ontwerpster van tassen en bijbehorende accessoires is er dan ook wereldberoemd mee geworden.

Leiber is als Judith Peto geboren in 1921 te Budapest. Zij was de eerste vrouw die lid werd van het gilde van handtasmakers in Budapest.
Ze trouwde met een Amerikaanse kunstenaar Gerson Leiber. In 1963 richtte zij haar bedrijf op. Van daaruit verkocht ze haar producten aan zeer exclusieve boetieks over de hele wereld. Een handtas van Leiber kost zomaar een paar duizend dollar. Daarom wordt een tas van Leiber beschouwd als een statussymbool. Tegenwoordig zijn er slechts vier Judith Leiberboetieks. Ze zijn te vinden in India, Singapore, Indonesië en Maleisië.
In 1994 kreeg Leiber de Lifetime Achievement Award van de Raad van Modeontwerpers. Aansprekende klassieke voorbeelden van haar werk zijn permanent tentoongesteld in het Smithsonian in Washington DC, het Metropolitan Museum of Art in New York en in het Victoria and Albert Museum in London.
Leiber heeft een vijftal parfums uitgebracht, die alle zijn verpakt in prachtige Art Deco flesjes. De namen verwijzen alle naar edelstenen: Judith Leiber Amethyst, Judith Leiber Emerald, Judith Leiber Exotic Coral, Judith Leiber Ruby en Judith Leiber Saphir.
Wetenswaardigheid: Judith is van Joodse afkomst. Haar vader heeft in de Tweede Wereldoorlog haar leven kunnen redden dankzij een Zwitserse Schutzpasse. Dit gaf haar een doorreisvergunning. Dit document wordt tegenwoordig bewaard in het Holocaust Museum in Washington DC.

Filter: