Laura Ashley - Parfumgigant
Je bent hier:

Laura Ashley parfum

Laura Ashley

Laura Ashley is een van de meest bekende ondernemingen op de gebieden van kleding en woninginrichting. Het Engelse bedrijf is in 1953 opgericht door het echtpaar Laura en Bernard Ashley. Zij begonnen met het verven en bedrukken van stoffen vanaf hun eettafel in hun Londense woning. De stijl van Laura Ashley wordt gekenmerkt door romantische Engelse ontwerpen, met vaak een 19e-eeuwse landelijke uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen. Naast interieur en tuin richt de onderneming zich ook op dameskleding.

Veertien dagen na een val van de trap overleed Laura aan een hersenbloeding. Zij was 60 jaar. Tegenwoordig is het bedrijf in Chinese handen, maar is het hoofdkantoor nog altijd gevestigd in Engeland.
Laura Ashley heeft een aantal heerlijke geuren gelanceerd, maar de meeste daarvan zijn niet vervolgd. Het meest bekende parfum is Laura Ashley Number One. Het is een heerlijke bloemengeur die nog steeds vrij gemakkelijk te verkrijgen is. Tweede bekende geur is Dilys, gelanceerd in 1991.
Het meest recente parfum dateert uit 2013: Emma for Women.

Filter: